top of page

מוכר דירה יד שניה? שים לב שאם אתה מסתיר מידע מהותי אודות הדירה, אתה עלול לשלם ביוקר

  • תמונת הסופר/ת: Meirav Gol
    Meirav Gol
  • 18 באוק׳ 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 29 במאי 2022


מוכרים או רוכשים דירה יד שניה? כדאי שתקראו:

זוג צעיר רכש דירה יד שניה. במסגרת ההסכם הצהירו המוכרים כי אין בדירה כל מום או פגם, לרבות נזילות, רטיבות ועובש.


אלא שממש טרם מסירת הדירה, כשהגיעו הרוכשים לדירה על מנת לקבל הצעת מחיר על מנת לסייד את הדירה לקראת הכניסה הקרבה אליה למגורים, התברר כי בדירה הונחו במקומות ספציפיים טפטים. כשהוסרו הטפטים התגלו נזקי נזילות, רטיבות ועובש קשים מאוד.


פניה למוכרים העלתה חרס. הם לא הסכימו לתקן את הליקויים או להפחית מהתמורה ואף הכחישו את הליקויים.


הזוג הצעיר, שכבר שילם 80% מהתמורה, עמד בפני דילמה. האם לבטל את ההסכם ולרדוף אחרי התמורה שכבר שולמה (ונבלעה בתשלומי חובות, רכישת דירה קטנה וכו') או לשלם את יתרת התמורה תחת מחאה, לתקן את הליקויים ולתבוע את המוכרים.


הזוג בחר באופציה השנייה. תוך כדי שיפוץ, גילה הזוג עוד, שחדר הרחצה כוסה בקירות גבס וקונסטרוקציות על מנת להסתיר את הרטיבות הקשה. בנוסף התגלה מהשכן שאלו ליקויים ומומים שידועים היטב למוכרים לפחות כ 5-6 שנים. בקיצור, נזקים של מאות אלפי שקלים.


מה עושים? תובעים ומגישים גם בקשה לעיקול זמני.


אז בשלב מוקדם זה, ישנה נקודת אור, כי בית המשפט העניק לנו צו עיקול זמני על סכום של 250,000 ש״ח, ואף נקבע כי יש ראיות לכאורה להוכחת התביעה וחשש סביר להכבדה במימוש פסק הדין. אבל הדרך עוד ארוכה עד למתן פסק דין.


מה הדין קבוע בעניין זה:


חוק המכר הינו חוק קוגנטי, המטיל אחריות מלאה ושלמה על המוכר: "חוק המכר שולל לחלוטין את ההשקפה של 'יזהר הקונה', ומתיר לקונה להסתמך באופן בלעדי על תיאור הממכר בפי המוכר, ועל החיובים המוסכמים בחוזה. הדין לא יהיה שונה, לפי חוק המכר, גם אם היתה לקונה ההזדמנות סבירה לבדוק את הממכר והוא לא ניצל אותה, או שניצל אותה אך עקב רשלנותו לא גילה את הפגם בממכר" (ראה א' זמיר, 'חוק המכר, תשכ"ח-1968', הפירוש לחוקי החוזים בעריכת ג' טדסקי וגם ע"א 8068/11 עיני נ' שיפריס [פורסם בנבו, ניתן ביום 11.2.2014]).


בהקשר זה נראה, כי ראוי לצטט גם את כב' מ"מ נשיא בית המשפט העליון מ' לנדוי בע"א 838/75 ספקטור נ' צרפתי, פ"ד לב(1) 231, 241, באלו המילים:


"רמאי אינו יכול להינצל מתוצאות רמאותו, מפני שהצד השני היה יכול לגלות את האמת (ולא גילה אותה בפועל). רק אם הצד שכנגד ידע את העובדות הנכונות ידיעה של ממש, כי אז יש לזכות את הצד שלא הזכיר אותן עובדות במשא-ומתן".


ובינתיים, אתם, אם אתם מוכרים דירה, דעו שהאחריות לגלות את כל הפגמים והמומים שיש בה, בהתאם לחוק המכר, היא עליכם, באופן מוחלט וברור. הפרת חובה זו חושפת אתכם לתביעות, עיקולים וגורמת לצד השני לעוגמת נפש ונזקים נוראיים.

רכשת דירה וגילית מומים מוסתרים? אתה מוזמן לפנות אלינו לייעוץ






 
 
 

Comments


bottom of page